Betalningsanmärkningar allt vanligare

Rapporter har tidigare visat på att betalningsanmärkningar i landet ökat, kanske på grund av ett lyxigare sätt att leva med krediter och avbetalningar. Det är helt enkelt lätt att betalningar missas eller att folk rentav inte har råd att betala. Faktum är att du fortfarande har möjligheter med tillexempel lån även om du har fått en betalningsanmärkning.

Här skriver vi om vad betalningsanmärkningar är och vad som händer om du skulle råka ut för en, och vilka möjligheter och som ändå finns.

Lån trots betalningsanmärkning

Det finns många saker som blir svårare om du har en betalningsanmärkning. Men, det går faktiskt att låna med anmärkning hos vissa banker och långivare. Något som blivit bättre med åren, när så många andra möjligheter dragits in för den som haft oturen att drabbas.

Vad är en betalningsanmärkning?

Om en person inte skött sina betalningar får man en så kallas betalningsanmärkning, som är en uppgift hos Kronofogden, skriver Expressen. Den vanligaste anledningen till detta är att man inte betalar en faktura, och efter några betalningspåminnelser hamnar ärendet hos inkasso. Då kan den som du är skyldig att betala pengar, ansöka om ett betalningsföreläggande hos Kronofogden. Många fall av betalningsanmärkningar beror på rena missar hos den som ska betala, men tyvärr är det så att många på grund av sin ekonomiska situation inte klarar av att betala alla räkningar, till exempel pensionärer, skriver Svenska Dagbladet. Många i landet får betalningsanmärkningar, samtidigt blir betalningsanmärkningarna i Västernorrland färre. 

”Men trots den snabba lånetillväxten är det färre som får problem med att betala sina räkningar i Västernorrlands län. Det visar på att vi har en stark betalningsförmåga hos hushållen här”, säger Vd:n på kreditföretaget Lindorff till Allehanda.