Bitcoin fortsätter öka i värde

Kryptovalutan Bitcoin stiger fortsatt, och nyligen steg den med dryga 25 procent. Många förvånas över hur motståndskraftig Bitcoin varit mot negativiteten som riktats valutan. DE som investerat eller funderar på at investera en uppgång kanske kan vänta sig en ytterligare uppgång, om man ska tro den som tror på Bitcoin. Men det finns såklart också skeptiker.

Bitcoins värde har stigit snabbt på senaste. Detta har på under en tid fört mer ljus till den digitala valutan som omdiskuterats både negativt och positivt länge.

Fördubblades under sju veckor

I en artikel från DI kan man läsa om att kryptovalutan Bitcoin under sju veckor i höst fördubblades. Valutan ska ha passerat 7000-dollar i värde. Och under det senaste året har den tiodubblats. Denna rekordhöjning har fått många analytiker att spekulera kring valutans framtid. Vissa tror att intresset kommer att svalna och tror att det kan komma att blir en bubbla. Samtidigt är många positiva

Tappade rejält i början på september

I början av september i år tappade valutan rejält, skriver Aftonbladet i en artikel. På bara ett par veckor sjönk den digitala valutan från 5000 dollar till 3000, men efter detta drop ska valutan alltså efter en tid ha gått upp igen. Utvecklingen efter detta har varit mycket stor. Och om man tittar på hela året så har ökningen varit enorm. I januari 2017 låg den på 1000 dollar, och nyligen låg den uppe på över 7000. En anledning till återhämtningen efter Bitcoins nedgång tros av vissa vara att Goldman Sachs funderat över att erbjuda handel med Bitcoin, Men förmodligen beror ökningen på att investerare sökt sig till Bitcoin under en lång tid.

Fakta om Bitcoin

Många vet vad Bitcoin är, men få känner till exakt vad det är. Här följer lite basic fakta, taget från en artikel i Expressen:

  • Valutan Bitcoin har inga sedlar eller mynt. Det är en digital påhittad valuta.
  • Bitcoin lagras på din dator eller i din smartphone, i en digital plånbok.
  • Bitcoin köps i ett antal marknader på nätet.
  • Bitcoin köps ofta för vanliga pengar.