Bröllop på budget

Att gifta sig är en av de största höjdpunkterna i livet och ingenting är väl så härligt som att få fira kärleken? Många drömmer om det perfekta bröllopet redan under barnaåldern och det kan handla om allt från brudklänningen och bilderna till den magnifika bröllopstårtan.

Tyvärr så kan bröllop bli kostsamma och bara för att man är kär och lycklig innebär det inte att plånboken hänger med. Som tur är finns det massor med bra lösningar för att den stora drömdagen skall kunna förverkligas och här kommer några praktiska och smarta tips för den som vill ha ett riktigt fint bröllop på budget.

Den perfekta tårtan

Vad vore ett bröllop utan en vacker bröllopstårta? Kan du baka själv eller har du en nära anhörig som kan så är du redan på god väg då det finns otroligt fina och billiga tårtdekorationer som får tårtan att se ut som att den gjorts av de främsta proffsen. Om du inte har någon duktig bak-entusiast i din närhet så är ett annat alternativ att köpa några enkla tårtor och sedan göra dekorationen själv, eftersom det ofta är just den som får priset att skjuta i höjden. Hämta inspiration från artiklar om de bästa tårtstäderna och ge tårtan din personliga touch.

Vacker som en dag

Vintage är superhett just nu och genom att botanisera i second hand butiker eller på nätet kan du hitta en klassisk vintageblåsa både till dig själv och tärnorna som både är underskön och billig. Där en sprillans ny klänning kan kosta tusentals kronor kan en vintage brudklänning gå på några hundralappar, vilket ger utrymme för att lägga några slantar på en sykunnig person som kan anpassa den efter dina mått. Kan knappast bli stiligare än skräddarsytt!

Låt alla bli bröllopsfotograf

Att anlita en proffsfotograf kan bränna ett rejält hål i fickan så varför inte låta de inbjudna göra jobbet som en kul grej? Alla har ju mobiltelefoner med bra kameror idag och vill du hjälpa dem på traven kan du printa ut några tips på hur man tar bra bröllopsbilder och sedan låta gästernas kreativitet flöda. Ger roligare och mer personliga resultat utan att det kostar.