Ett smart och effektivt hemmakontor med rätt material

Få koll på hemmakontoret eller den egna firman och gör jobbet enklare med smart kontorsmaterial. Så här kan du tänka när du inreder ditt hemmakontor.

 

När det kommer till att utrusta sitt hemmakontor eller sin arbetsplats kan man faktiskt göra det ganska smart och enkelt med bra kontorsmaterial från Kontorsshop.se. För att hålla ordentlig ordning kan det vara bra att införskaffa allt från dokumentsamlare till etikettskrivare och bra pennor. Sedan behöver en arbetsplats givetvis även gott fika, som gör arbetsdagen lite mer trevlig och gemytlig.

 

I en artikel i Computer Sweden går det att läsa om hur it-jätten IBM hyllar hemmajobb men samtidigt håller sina egna medarbetare kvar i kontorsarbete på jobbet. De tar med andra ord inte sitt egna råd i frågan. För tack vare internet och smarta samarbetsverktyg och molntjänster går det utmärkt att jobba hemifrån i många branscher i dagens läge. Personer som jobbar hemifrån är ofta mer engagerade och litar mer på sina chefer, dessutom är det mer troligt att de stannar kvar på arbetsplatsen. En arbetsplats där medarbetarna får jobba hemifrån ses även som mer innovativ.

 

Mysigt och effektivt på hemmakontoret

 

Men hur inreder man sitt hemmakontor på ett inspirerande och enkelt sätt? I Metro går det att få en hel del råd gällande just detta. Häng gärna en snyggt inramad poster ovanför ditt skrivbord, kanske borra upp en smidig stringhylla där du kan ha det viktigaste? Sedan skadar det inte att ha pennor på en specifik plats så att du inte behöver leta och rota runt. En dokumenthållare kan sortera papper åt dig så att det hålls en ordning och struktur på skrivbordet. En bra lampa behövs för att skapa ett bra ljus vid datorn, samt varför inte ett trevligt doftljus att tända för att verkligen sätta igång en hemtrevlig och skön känsla vid arbetsplatsen? Det är ju egentligen bara fantasin som sätter gränserna när det kommer till att skapa sig sitt eget effektiva och mysiga hemmakontor. Läs gärna mer i artikel från just Metro.

 

Även i Elle Decoration och Göteborgs-Posten finns det massor med tips att få angående just hemmakontoret. Det blir nämligen allt vanligare att jobba hemifrån antingen en dag i veckan eller halvdagar hit och dit.