Förebygg vattenskador med rörmokare

Renovera med eftertanke och noggrannhet – låt alltid fackmän göra de viktigaste jobben när du gör om kök eller badrum hemma.

rör kökNär du ska renovera badrum eller kök är det ett måste att anlita en duktig och helst välrecenserad rörmokare för att utföra delar av jobbet. Om du bor i västra Stockholm kan du googla efter en rörmokare i Sundbyberg för att hitta rätt person för jobbet. Det är egentligen inte svårare än så. Men vad mer finns det att tänka på när du renoverar hemma?

Se alltid till att personen du anlitar är seriös och inte någon som påstår sig vara expert på rörmokeri. I Expressen går det att läsa om bland annat ”falska rörmokare” som rör sig runt i Sverige och luras.

Innan du renoverar kök och badrum

Det är inte så jättehärligt att råka på en vattenskada. Det kan både bli riktigt dyrt och väldigt omständligt. Men ser du till att ta hjälp av experter inom renovering kan du förebygga eventuella, kostsamma skador i efterhand.

Vattenskador på fastigheter kostar sex miljarder kronor årligen. Kök och badrum drabbas mest – Hem & Hyra

Det blir rätt dyrt med andra ord. Det gäller att alltid ligga steget före och att snabba agera om du misstänker att det förekommer en vattenskada. Störst risk är det i köket där diskmaskinen finns, ett sätt att motverka eventuella vattenskador är att ha droppskydd under maskinen och att stänga av vattnet mellan diskningarna, eller när du reser bort. Var dessutom hemma när maskinen körs för att säkerställa att inget fuffens händer.

Mer om hur du kollar efter vatten- och fuktskador kan du läsa om här.