Jämför alltid lån

Det finns gott om bra tips för att skära in på kostnader och få till en sund ekonomi. Bland annat att jämföra långivare med varandra och att bestämma dig om du ska binda räntan eller inte.  

lånSka du ta ett lån? Oavsett vad du behöver ta ditt lån till är det viktigt att du alltid jämför många långivare med varandra innan du bestämmer dig för en särskild aktör. Det är för att få det bästa erbjudandet och förhindra risken för att betala alldeles för mycket för lånet. På Axo Finans får du professionell hjälp med att jämföra privatlånen hos många olika långivare, du får snabbt besked och din ansökan är inte bindande. Det gör att du får bra hjälp, precis när och då du behöver det.

Innan du tar lån

Det är alltid viktigt att även läsa på vilken typ av lån som passar just dig och din situation. I god tid innan du tecknar lånet ska du få förhandsinformation av kreditgivaren, ett så kallat SEKKI-formulär. Med ett sådant kan du själv jämföra olika bankers låneerbjudanden för att bilda dig en egen uppfattning om vad lånet skulle kosta för dig.

  • Läs på om olika typer av lån.
  • Fundera över vilket lån som passar dig och din ekonomiska situation bäst.
  • Prata med flera banker och jämför deras villkor, avgifter och räntor.
  • Läs igenom förhandsinformationen.
  • Fråga om det du inte förstår.

Källa: Hallå Konsument

Banken eller långivaren som lånar ut pengar till dig ska även förklara för dig vad lånet innebär och du ska ha klart för dig vilka fördelar och nackdelar som finns med just olika typer av lån.

Binda bolånet?

Innan du gör det är det bra att vänta in räntebesked. Stressa inte med att bolånet utan tänk på att riksbankens minusränta kommer att bestå när det kommer till svenskarnas del. I en artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa om hur det bästa är att endast binda bolånet om man har väldigt små marginaler. Riksbanken kommer förmodligen inte att höja reporäntan till hösten, inflationen är för låg eftersom att tillväxten bromsar in.

Läs mer här.