Jämför billån innan du köper bilen

Att jämföra bilar ser nog de allra flesta som en självklarhet innan de köper en bil. Det är mycket som ska kännas bra när det kommer till bilens utformning. Vissa föredrar att testa runt bland massa olika märken, medan andra känner sig bekväm med ett och samma märke. Tyvärr tänker folk inte lika effektivt när det kommer till lån. När de väl ska köpa bilen vill de inte ödsla tid på att leta efter det bästa erbjudandet, vilket egentligen bara leder till att de inte får det bästa erbjudandet.

Något som många lägger ner mycket energi på vid bilköp är förstås att jämföra bilar. Man vill dessutom hålla koll på vilka nya lagar som väntas träda i kraft, exempelvis när det gäller klimatzoner och lagar mot diesel. Men sedan när det kommer till att jämföra lån till bilen verkar många inte anstränga sig särskilt mycket. Ganska synd, eftersom det finns stora fördelar att få om du först jämför de olika billånen. Det finns en riktigt bra tjänst ute, bästabillån.nu som automatiskt jämför billånen åt dig. Då slipper du ödsla tid på att kolla runt själv.

Privatleasing eller äga bilen?

Många av billånen är blancolån vilket betyder att de inte har någon säkerhet för långivaren. Istället är räntan lite högre. Därför är det viktigt att först kolla vilka erbjudanden som finns, så du inte hamnar på för höga räntekostnader. Fördelen är att det brukar gå mycket snabbt att få godkänt, och för en del långivare gör de en individuell prövning av din ekonomi. Läs mer om billån här.

Många har betraktat privatleasing som ett alternativ till att köpa bilen med billån, eftersom man inte vill ta ut bilen som säkerhet. Med nya billån slipper du pantsätta din bil, utan kan istället äga den precis som du vill. Privatleasingen har ökat mycket under det senaste decenniet, men minskade under 2017. För att vara säker på att få ut mest valuta för dina pengar är det klokt att först jämföra lånen som erbjuds, och sedan räkna på hur mycket den totala månadskostnaden skulle bli i just ditt fall.