Jämför matkassar för bättre ekonomi

Oavsett om du lever som singel eller i en familj med flera barn är kostnaden för livsmedel troligen en stor post i månadsbudgeten. Genom att göra smarta val och jämföra priser kan du få pengar till annat.

Det finns ett antal knep du kan ta till för att få ner dina matkostnader. Ett av de enklaste tipsen är att ta med en egen matlåda istället för att äta ute varje lunch. På detta sätt sparar du enkelt 50 – 70 kronor per dag och som bonus kan du dessutom laga mycket nyttigare mat än det du oftast kan köpa på en vanlig lunchrestaurang. Ett annat knep är att äta mer vegetariskt eftersom bönor, linser och liknande är billigare än t.ex. nötkött eller kyckling.

Jämför matpriser

När du börjat med matlåda, kanske till och med några vegetariska sådana, kanske det känns som om du inte kan göra mer på livsmedelsområdet för att förbättra din hushållsekonomi. Men det finns det. Något som är både enkelt och bekvämt är att beställa hem färdiga matkassar. Då får du en hel veckas färdigplanerade maträtter med recept och alla råvaror som behövs. Matvarorna kommer i exakt mängd till veckans meny, vilket gör att svinnet både när det gäller ekonomi och matvaror blir minimalt. Om du jämför matkassar hos matkasse.nu kan du hitta exakt den matkasse som passar dig och din eventuella familj allra bäst. På sidan finns också rabattkoder som ger extra rabatt på ett stort antal olika kassar så att du kan pröva dig fram till vad du gillar och orkar med.

Ekonomiskt med matkasse

En färdig matkasse behöver inte vara dyrare än att köpa råvaror i en fysisk butik. Du sparar inte bara pengar i form av att alla råvaror används, den sparar också tid och pengar när du inte behöver åka till en dyr närbutik och handla. Det är lätt att någonting råkar slinka ned i kundkorgen om du handlar när du är hungrig. Det är också svårare att direkt jämföra priser på olika menyer och recept, vilket du kan göra med hjälp av matkasse.nu. Här är några andra fördelar:

  • Du slipper fundera över vad du ska äta denna vecka, det är redan klart.
  • Du slipper skriva inköpslistor och bära hem kassar, de kommer till dörren packade och klara.
  • Du behöver inte vara en gud i köket eftersom du får med recept och beskrivning för att laga rätterna.

Vill du inte binda upp dig på en prenumeration kan du testa en kasse då och då. Beställ gärna en kasse med något fler portioner än vad ni är i familjen. Då får du/ni automatiskt mat över till ovannämnda matlådor. Sist men inte minst är många matkassar planerade av dietister, vilket gör att rätterna även blir en riktig vinst för hälsan!