Laga en sprucken iPhone-skärm

Mer än 25% av alla iPhones har en skärm som behöver lagas eller justeras inom produktens första år. Den vanligaste skadan för användare av iPhones är en sprucken skärm.

Undersökningar i USA har kommit fram till att en fjärdedel av alla iPhone-ägare har en gång under sin tid som kund spräckt sin skärm, medan hela 15 procent av alla användare för tillfället använder en iPhone med en sprucken skärm.

En investering värd pengarna

För den nya iPhone-modellen, iPhone X, kostar det hela 3000 svenska kronor att få skärmen lagad hos Apple om den har spruckit. För att undvika denna enorma summa kan du istället vända dig till https://phonehero.se/.

För att förebygga att skador ens uppkommer finns det även en del tips:

  • Investera i ett hållbart skal.

Trots att telefonen har en ljuvlig design och ser väldigt bra ut utan skal så bör den placeras i ett skal för att undvika sprickor både på framsidan och baksidan av telefonen. Det finns idag många företag som säljer bra och hållbara skal, där de främsta och mest rekommenderade produkterna ligger runt 500 SEK.

  • Köp ett skärmskydd.

Ett skärmskydd tar det mesta av smällen när telefonen tappas i marken. Produkten är relativt billig, i jämförelse med en helt ny skärm, även om skyddet kommer att behövas att bytas ut då och då. Denna produkt har rekommenderats att användas tillsammans med ett hållbart skal, då skärmskyddet kan spricka efter allt för mycket kontakt.

  • Lägg till ett ”grepp”.

En relativt ny produkt på marknaden är PopSockets. PopSockets är ett grepp som iPhone-användaren kan fösta på baksidan av telefonen för ett säkrare grepp. PopSockets kommer i alla möjliga färger och former och kan dessutom användas som stöd om användaren vill kolla på serier eller filmer. Produkten har visat sig väldigt populär, men det skall tilläggas att kunden bör inte förlita sig helt och hållet på att denna produkt förhindrar en sprucken skärm. Precis som ett skärmskydd så bör denna produkt paras ihop med ett annat skydd för bästa bevarande av skärmen.

Med två eller fler av dessa produkter i hand så kan du känna dig trygg med din iPhone i hand. Det är väldigt hos Apple dyrt att byta en skärm som redan spruckit, men ännu mer dyrt att köpa en ny telefon, så en investering i förebyggande produkter är helt klart värt det.