Smslån bättre än nalla från sparkassan

Det kanske inte är det vi prioriterar allra mest, det här med pensionssparandet. Många verkar tro att sparandet sker lite av sig själv; andra sparar flitigt. När det röda kuvertet kommer är det många som inte ens öppnar det för att analysera sin prognos. Hur du sparar inför pensionen är avgörande för hur din standard kommer se ut när du sedan stämplar ut för sista gången och lämnar arbetslivet bakom dig. Se till att hålla hårt i dina sparpengar, och nalla absolut inte.

Du ska inte behöva vara dömd till standardförsämring när du går i pension. Många glömmer att det långsiktiga privata sparandet är viktigt och väljer istället att spara kortsiktigt. Det kortsiktiga sparandet är det sedan många som inte lägger en strategi på utan går och nallar i sparkassan när det vankas jul, bröllop eller semester. Lägg om strategin, är vårt tips. Spara långsiktigt; och om du behöver göra en kortsiktig, mindre investering, är det smartare att ta ett microlån. På Expresskredit gör du en gratis ansökan och du betalar enkelt tillbaka i etapper.

Snåla alltid med sparpengarna!

Har du koll på hur din prognos för pensionen ser ut? Och hur länge du ska jobba extra för att inte behöva göra avkall på din standard, sälja bilen eller på annat sätt dryga ut din pension?

Pensionen är idag ett hett ämne och det förhandlas också om hur mycket man kan höja pensionsåldern.

Dina sparpengar är heliga. Det behöver inte handla om att spara till pensionen utan också att spara pengar till dina barn, som DN.se skriver. Många nallar även i den kassan och har svårt att konkretisera vad exakt det där sparkontot till barnen ska gå till. Bättre, menar många, är det att låna till det man vill investera i, och skilja på vad man sparar inför. Här kan du läsa mer om olika låntyper.